Kaynak Holding’e bağlı 14 şirkete daha kayyım atandı. Kayyımların aylık maaşı ise 120 bin lirayı buldu.

Şirketlere yönelik cadı avı sürüyor. Sulh Ceza Hakimliği, Kaynak Holding ile bağı olduğu iddiasıyla 14 şirkete daha kayyım atadı. Daha önce Kaynak’a atanan kayyımlar bu 14 şirkette görevlendirildi. Kayyımların her birinin maaşı 120 bin TL’yi bulurken, toplam ödenen maaş 1 milyon liraya yaklaştı.

14 ŞİRKETE DAHA KAYYIM ATANDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi ve İstanbul Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimi Metin Kızıltaş’ın kararı üzerine Kaynak Holding ile organik bağı olduğu iddiasıyla 14 şirkete daha kayyım atadı.

KAYYIMLARIN AYLIK MAAŞI 120 BİN TL’Yİ BULDU

Hakimlik, kayyım olarak ise Kaynak Holding yönetiminde bulunan kayyımlar İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ile Levent Küçük’ü görevlendirildi. Yarın’a Bakış’ın haberine göre; 7 kayyımın şirketlerden aldıkları aylık maaş yaklaşık 840 bin liraya yükseldi. Her bir kayyımın aldığı aylık ise 120 bin lirayı buldu. Mali şube polisleri, Işık MedyaPlanlama Reklamcılık Filmcilik Sanayi ve Ticaret AŞ’ye de kayyım atandığı gerekçesiyle Samanyolu binasında arama yaptı.

Kaynak Holding’e yapılan hukuksuz kayyım atamaları holdingle bağlantılı şirketleri de etkilemeye devam ediyor. Şu ana kadar Kaynak Holding’le organik bağı olduğu gerekçesiyle 58 şirkete atanan kayyımdan sonra dün 14 şirkete usulsüz şekilde kayyım atandı. Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile Samanyolu TV bünyesinde faaliyet gösteren Işık Medya Planlama Reklamcılık Filmcilik AŞ’ye de kayyım görevlendirildi. Hukuksuz kararın ardından Samanyolu TV binasına Mali Şube polisleri geldi. Polisler binada arama yaptı. Kayyım atanan şirketler arasında gıda ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren firmaların da bulunduğu öğrenildi. İstanbul’da 12, Bursa’nın Osmangazi ilçesi ve Kırıkkale’de birer olmak üzere 14 şirkete atanan kayyımlar kararın tebliğinin ardından göreve başlayacak.

İDDİA VAR, DELİL YOK

Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında söz konusu 14 şirketin Kaynak Holding ile organik bağı olduğu iddia edildi. Kararda, şirketlerin terör örgütüne stratejik olarak eleman ve finansman sağladığı iddia edilmesine rağmen herhangi bir delil gösterilmedi. Ayrıca hakimlik şirketlerin ‘sözde paralel yapı’ ile olan bağlarının kayyımlar ve emniyet güçleri tarafından tespit edildiği ileri sürülürken, herhangi bir belge ve bilgi de sunmadı. Kararda kayyım olarak atanan kişilerin yönetim organının tüm yetkilerine sahip olduğu ifade edilirken, kayyım başına her bir şirket aylığı için asgari ücret verileceği belirtildi.

KAYYIMLARA ÖDENEN MAAŞ KATLANDI

Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe Kasım 2015’te 7 kayyım atanmıştı. Kayyımlara ilk etapta şirket başına 5 bin TL maaş bağlanmıştı. Toplamda kayyım başına 105 bin lirayı bulan aylık ücret, tepkilerin ardından 67 bin liraya düşürüldü. Daha sonra Kaynak Holding’le ilişkisi olduğu iddiasıyla 12 şirkete kayyım ataması yapılmış ve 24 bin lira daha kayyımlara maaş bağlanmıştı. Böylece daha önce aldıkları aylık 67 bin liraya 24 bin lira daha eklenerek kayyımların aylık maaşı 91 bin liraya çıkarılmıştı.

Son olarak dün 14 şirkete daha atanan kayyımlar için Sulh Ceza hakimi, şirket başına bir asgari ücret maaş bağlanmasına karar vermesiyle birlikte aylık maaşları 120 bin lirayı buldu. Kaynak Holding’e hukuk hiçe sayılarak bugüne kadar kayyım ataması yapılan şirket sayısı ise 72’ye yükseldi. Hakimin kararına göre, holding bünyesinde faaliyet gösterdiği belirlenen 58 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyımlar işadamı İmran Okumuş, avukat Sezai Çiçek, bilişim uzmanı Hüseyin Yaşar, maliyeci Aytekin Karahan, basın ve halkla ilişkiler uzmanı Ertuğrul Erdoğan, vakıf ve dernek uzmanı İsmail Gülen ile vergi denetçisi Levent Küçük, bu 14 şirkette de görev yapacak.

Yarına Bakış