PKK ne yapar?

Ağrı’da asker ile PKK arasında çatışma çıktı. AKP’nin kaçan milliyetçi oyları toparlamak için baharda PKK’ya operasyon yapacağını yazmıştım. Maalesef bu kirli savaşın gelip dayandığı nokta kanla oy devşirme noktasıdır. O yazıyı şuradan okuyabilirsiniz. (https://www.yeniyon.com/?p=1884)

Yapılan açıklamalara bakılırsa, askeri PKK’lıların bulunduğu bahar şenliği bölgesine göndere bizzat vali. Şimdiye kadar valiler açık ve net olarak istihbarat almalarına rağmen askere operasyon izni vermiyordu. Ne oldu da vali asker’i PKK’nın üstüne gönderdi?

Şimdiye kadar PKK’lılar onlarca defa HDP’nin organize ettiği şenliklere katıldı. Şimdiye kadar PKK’lılar bölgede ellerinde silah sokaklarda araç durdurup yol kontrolleri yaptı. Hem de askerin ve polisin gözü önünde. Şimdiye kadar asker ve polise “operasyon yapmayacaksınız” diyen valiler ne değişti de askerleri operasyon yapmaya gönderdir?

O askerin kanı üzerinden hangi hesaplar yapılıyor? Maalesef bu sorunun cevabını artık herkes biliyor; askerin kanı üzerinden ucuz hesaplar yapılıyor…

Peki şimdi PKK ne yapar?

Bu tip durumlarda PKK’nın ne yapacağı aşağı yukarı bellidir. Bunu Öcalan yaptığı tüm açıklamalarda belirtmiştir. PKK literatüründe “misilleme hakkı” denilen bir kavram vardır. Şimdiye kadar bu tip saldırıdan sonra en geç on gün içinde PKK mutlaka misilleme saldırısında bulundu. Maalesef bundan sonra da bulunacaktır. Bu yüzden bölgede görev yapan asker ve polislerin özellikle dikkatli olması gerekiyor.

Eğer PKK “misilleme hakkı” adı altında şimdiye kadar yaptığı eylemlerin benzeri bir eylem yapmazsa, ki umarım yapmaz ve burada PKK ve Öcalan ile iyi ilişkileri olan Hakan Fidan devreye girip ne olursa olsun PKK’nın misilleme eylemi engellemelidir, o zaman belki barış ve ülkenin geleceği için hala umutları koruyabiliriz.

Barış süreci denilen süreci oy için başlatanların, yine oy için savaş başlatmayacağının hiçbir garantisi yoktur. Allah memlekete huzur versin.

Haberimizi okuduğunuz için teşekkürler…

Okuduğunuz bu metinler sesi kısılan, nefesi kesilen insanların sesine ses, nefesine nefes verme çabası. Bu çaba, karınca kararınca Nemrut'un ateşine karşı "yerimiz belli olsun" çabası. Bu çaba, 'zalim zulmederken sen ne yaptın?' diye sorulduğunda "dik durdum" deme çabası. Bu çabanın devam etmesini isteyen dostlarımız aşağıdaki ürünü alarak destek verebilirler. Desteğiniz için yürekten teşekkürler.

Bu yayınların devam etmesi için verdiğiniz destek için çok teşekkürler...